Селен, Se капки

Селен – елемент на здравето!

Селен на капки 13 лв

Селенът е най-важният елемент от антиоксидантната защита на организма! Витамините, флавоноидите, коензимите не могат да заменят Селена. Той влиза в състава на глутатионпероксидаза, който обезврежда най-опасните и агресивни “свободни радикали” с които другите антиоксиданти не могат да се справят. Ако Селенът е в малко количество, това най-важно звено на антиоксидантната защита не работи.

Описание

Недостигът на Селен, не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но и води до сърдечно-съдови, ендокринни, онкологични заболявания! В организма се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак.

Преждевременото стареене, захарен диабет, заболяване на кръвоносната система, безплодие при мъжете, родилна слабост при жените.

Датските учени доказаха, че Селенът препятства сърдечно-съдовите заболявания, и недостигът му увеличава риска от тези заболявания със 70%.

Учените бяха потресени от резултатите на Научния институт по онкология на САЩ.

При пациенти приемащи профилактично микродози Селен, смъртността при най-разпространените ракови заболявания (на белите дробове, простата, дебелото и право черво) се намалява с 49%.

Селенът предпазва организма от отравяне с олово, кадмий, живак, тютюнев дим, изгорели автомобилни газове. Предпазва от разрушаване черния дроб, и извежда тежките метали от нашия организим.

Алергичните заболявания и риска от развитие на бронхиална астма е тясно свързан с недостига на Селен!

Във Финландия, която има държавна политика за профилактика със Селен и въвеждането му в хранителната промишленост, сърдечно-съдовите заболявания са намалели 2,5 пъти, онкологичните заболявания 1,8 пъти, ендокринните заболявания 77%, а общия брой на заболявания е намалял с 47,4%! Затова финландците са най-здравата нация в Европа!

Защо трябва да приемаме Селен? И защо “Селен-микро” ? Защото е единственият концентрат, който се усвоява най-бързо и резултатите от профилактичното му действие се забелязват най-бързо!

Отстраняването на селено-дефицита е сложна задача. Излишъкът от селен в организма, може да предизвика даже отравяне! Затова преди препаратите съдържащи Селен, трябваше прецизно да се дозират и да се приемат под контрол на лекар. Сега този проблем е решен от специалисти от Научно Изследователски Институт “ДОИРЕА” Украйна. Проведените изследвания доказаха, че получения Селен в микродози е безвреден, но и притежава огромна андиоксидантна активност.

На основата на тази уникална разработка е създаден “Селен-микро”. Той осигурява оптимална и постояна антиоксидантна защита. В зависимост от потребностите на организма от селен, той работи като източник на селен, или като самостоятелен антиоксидант! Ако в организма има недостиг на Селен, той активира ферментите антиоксиданти. Когато нямаме недостиг на Селен в организма, той действа като “охрана на границата”. Молекулата на Селена се намира “постоянно нащрек” и моментално реагира при всяко настъпление на “свободни радикали” унищожавайки ги!

Кога трябва да приемаме Селен?

Кога трябва да приемаме Селен?

– за профилактика при онкологични заболявания, и като вторична профилактика след химио и радиотерапия.

– При заболявания на сърдечно-съдовата система, исхемична болест на сърцето, хипертония, аритмия, след инфаркт на миокарда, за ускорено възстановяване на сърдечния мускул.

– При атеросклероза, за нормализиране на холестерина и подобряване наеластичноста на кръвоносните съдове.

– За преодоляване натрупването на тежки метали и свързаните с тях проблеми на черния дроб, при холецистити и хепатит, за подобряване работата на черния дроб и нормализиране на жлъчката.

– При заболяване на храносмилателния тракт: гастрит, колит, панкреас.

– При бронхиална астма и различни алергии.

– При мъжко безплодие особено при олигоспермия.

– При ставни и ревматични заболявания.

Селенът се препоръчва и при:

Селенът се препоръчва и при:

– Екологично неблагоприятно условия особено в случайте при замърсявания с тежки метали и радиационо въздействие.

– При пушачите за намаляване вредното въздействие на тютюневия дим, смоли и съдържащите се тежки метали в цигарите.

– При неблагоприятна градска среда с много автомобилни задръствания – характерни с изхвърлянето на огромно количество изгорели автомобилно газове.

– При работа на компютър по-вече от 2 часа.

– При изтощение на организма и хронична умора.

– При остри хронични заболявания за повишаване имунитета на организма.

Полезен линк:http://gotvach.bg/n9-3819-%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD

Дозировка: За възрастни и деца над 12 години по 8 – 10 капки (80 – 100 мкгр Se) в чаша вода, мляко, чай и др.

Предупреждение:

Предупреждение:

Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо и тъмно място, при температура под 18ºС.

Цена

Цена:

·         селен на капки “Селен микро” 0,05 %  разтвор на натриев селенит в дистилирана вода –

Селен на капки 13 лв

·         опаковка 10 мл съдържаща 2.3 мг Se – 13 лв

Още за Селена:

Още за Селена:

Всмукването на селена става чрез храносмилателния тракт (80-90% и повече), а също чрез кожата и белите дробове. Най-интензивно поглъщане на селена става в дванадесетопръстника, в по-малка степен – в червата; в стомаха, той практически не се усвоява.

Селенът е съставна част на ензима, който предпазва клетъчните структури от оксидационни увреждания, така че биологичната задача на селена е подобна на тази на витамините А и Е. В комбинация с витамините А, С и Е има важно антиоксидантно действие, предотвратява преждевременното стареене на клетките, и е отлично средство за укрепване на защитните сили на организма.

Недостигът на селен e една от причините за лошото усвояване на йода и възникване на случаи на ендемичен недостиг, не поддаващ се на ефективна профилактика и лечение само с йодни препарати.

Силният антиоксидант – селен, свързан с провитамин А и витамините С и Е притежава антибактериално, антигъбично и антитуморно действие.

Недостигът на селен е вероятен причинител за възникването на някои сърдечно-съдови заболявания. При  болестта на Кешан, е доказано, че тя е миокардиопатия, за която са характерни аритмия, увеличаване размерите на сърцето, фокални некрози на миокарда с последваща сърдечна недостатъчност. Най-често тази болест се среща при бременни жени и при деца. При болните, освен описаните симптоми, се наблюдават изменения на мускулите на долните крайници. Механизмът на тези изменения е обусловен от разрушаването на клетъчните мембрани от свободните радикали при дефицита на селен. Данните от клиничните наблюдения свидетелстват за взаимовръзка между селененодефицита в кръвта и леталния изход при инфаркт на миокарда и други сърдечни заболявания.

Селеновият дефицит в почвата и храната има пряка връзка с честотата на възникване и смъртността от рак на стомаха, млечната жлеза, яйчниците и белите дробове. Рискът да се разболеят от рак хора с ниско съдържание на селен в утайката на кръвта е два пъти по-висок от този при хора с високо съдържание на селен. При изучаване влиянието на селена върху туморите са установени неговите антиканцерогенни свойства.

Зачестилите случаи на поява на рак на белите дробове, ректума(дебелото черво), пикочния мехур, хранопровода, шийката и тялото на матката значително намаляват при приемането на селен. От лимфом (вид рак на лимфната тъкан), който е все по-разпространен в света, много по често се разболяват хора с ниски нива на селен в организма.

Капките “Селен микро” действат върху метаболизма на клетките, намаляват риска от дегенеративни болести, предотвратяват окисляването, помагат за детоксикацията на организма, предотвратяват стареенето на клетките, запазват еластичността на тъканите, помагат при проблеми с кожата, ноктите и косата, при състояния на стрес, проблеми с нервите, при липса на енергия, изтощеност и по – голямо физическо и психическо напрежение, допринасят за по-голямата съпротивителна сила на организма и за възстановяването на енергията.

Липса на селен може да се появи при хора с неправилен начин на хранене и със смущения в абсорбирането. Селенът притежава антибактериално, антифунгално и тонизиращо действие, така че често се явява в хранителните добавки заради антиоксидантното си действие и многобройните доказателства за действието му против умората.

Липсата на селен се проявява най-често под формата на заболявания на кожата, косата, ноктите, имунната система, възпалителни заболявания на ставите, алергии, намалена функция на синтеза на белтъчините и дезинтоксикация на черния дроб, дистрофични изменения в сърдечния и други мускули.

Липсата на селен може да се отрази върху синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, склонността към отслабване на зрението, нарушена регенерация на увредените органи.

Селенът действа предимно като антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. В същото време запазва витамините А и Е и ги подпомага в тяхното действие. Селенът заедно с витамин Е има синергично действие, предотвратява развитието на свободните радикали в кръвта, унищожавайки разтворимите в мазнини оксиданти във водна среда на всяка човешка клетка.

Въпреки, че се нуждаем от малки количества селен, лекарите редовно установяват по-ниски от нормалните нива на селена, когато става дума за редица болести на съвременния човек. Изследванията показват, че ако го няма в почвата, то тогава той липсва и в растенията (където естествено се намира).

Почти половината количество селен при мъжете се намира в клетките на тестисите и семенните канали, водещи към простатната жлеза.

Когато в тялото липсва селен се намалява и нивото на съответния ензим(биокатализатор glutation peroksidaza), което представлява голяма пролука в защитата на организма и води до редица проблеми, предизвикани от вредната оксидация: втвърдяване на артериите, сърдечни болести, ревматоиден артрит, перде на окото, нарушения в растежа и развитието, склонност към инфекции, стерлитет.

Минералът селен укрепва имунната система в борбата с вирусите и другите патогенни агенти. Белите кръвни телца, антителата, макрофагите и интерферонът в комбинация с него имат много по-ефикасно действие.

Необходимостта от приемане на допълнителни дози селен се потвърждава от редица изследвания, доказващи, че допълнителният му прием облекчава или дори предотвратява появите на вируса на херпеса, на хепатита, та дори на вируса на ебола и на спин.

СЕЛЕНЪТ е съставна част на ензима, който предпазва клетъчните структури от оксидационни увреждания, така че биологичната задача на селена е подобна на тази на витамините А и Е. В комбинация с витамините А, С и Е има важно антиоксидантно действие, предотвратява преждевременното стареене на клетките, и е отлично средство за укрепване на защитните сили на организма.

Денонощната потребност от селен  при възрастни е 80-150 мкг/денонощие.

За поръчки:

0888 625 802, 0878 70 16 58

office@magnezij.com

www.biominerali.info

www.magnesiumclinic.com

При поръчка за над 30 лв. доставката с куриер е безплатна.

http://www.h-nrg.eu