Магнезий, Mg

Магнезий – важният елемент

ЗАПОЗНАВАНЕ С ТРАНСДЕРМАЛНАТА ТЕРАПИЯ С МАГНЕЗИЙ

Магнезият може да се  абсорбира направо  през кожата. Трансдермалната терапия с магнезий е евтина и безопасна техника, която всеки може да прилага сам при домашни условия. Чрез втриване на магнезиевото олио в кожата или чрез накисване във вана, значително количество магнезий се абсорбира по естествен път от тялото.

То е приготвено от магнезиев хлорид, получен от естествени източници като едновременно овлажнява и подхранва кожата.

Описание
Трансдермалното приложение осигурява на организма по естествен път минерала магнезий, който прониква в клетките, давайки изумителни резултати в клетъчната биохимия. Това включва: засилване на имунната система и общото енергийно производство, целостта на кожата (успешно справяне с псориазис и екземи), здравето на сърцето, предпазване от диабет и диабетна невропатия, справяне с болката и спортни травми, успокояващо действие на нервната система, подобряване на съня, нормализиране на кръвното налягане, справяне с наднорменото тегло и целулита и много други .

Трансдермалното приложение доставя високи концентрации магнезий направо през кожата до клетъчно ниво, като се избягват чревните и бъбречните противопоказания, които понякога се появяват в следствие на орална употреба.

Необходимото ниво магнезий е изключително важно за сърдечния мускул. Магнезият разширява артериите на сърцето и намалява нивото на холестерола и мазнините. При недостиг на магнезий, калцият може да се натрупа в меките тъкани и да причини артрит или изобщо не се усвоява и се изхвърля от организма.

Магнезиевият дефицит е сред причинителите на остеопорозата и зъбния кариес. Магнезият е незаменим за правилното усвояване на калция и е важен минерал за костната система. Изследванията показват, че магнезият подобрява минералната плътност на костите. Без адекватно количество магнезий, калцият не може да проникне в костите.

Използването на магнезиево олио е препоръчително за всички масажисти, тъй като е добре масажът да се съчетава с магнезиева терапия, особено при лечебния масаж. Ефектът, който магнезиевата терапия оказва върху крайниците при спортни травми е толкова бърз, че с право е наречен  “вълшебен”.

Трансдермална терапия с магнезий в спорта

Магнезият изпълнява изключително важна роля при протичането на метаболитните процеси, свързани със синтез или обмяна на високоенергийни съединения (напр. глюкоза). Установено е, че повече от 300 ензима в човешкото тяло включват в своя състав магнезий. Ензимите, участващи в метаболизма на глюкозата се нуждаят от магнезий за своето активиране. Това означава, че без магнезий освободената енергия не би могла да се усвои от нашето тяло. При синтеза на лактат (при анаеробния метаболизъм на глюкоза) в мускулните клетки се наблюдава ограничаване на физическата активност. Поради това този обменен продукт трябва да се отдели от организма колкото се може по-бързо – процес при който отново е необходим магнезий. При активно спортуващи лица поради активния метаболизъм се налага прием на достатъчни количества магнезий.

Усилената физическа дейност и активното натоварване при спортуване провокира обилно потене, чрез което се губят значителни количества магнезий. Загубата на течности е значителна (около 2 литра на час) особено при висока температура и висока влажност на въздуха. Причина за поява на магнезиев дефицит е и повишената консумация на магнезий поради активния метаболизъм и ускорената бъбречна екскреция на магнезий.

При недостатъчен прием, дефицитът на магнезий при атлети и активни спортисти се проявява бързо чрез нервно-мускулна хипервъзбудимост, склонност към мускулни разтежения, мускулни спазми и скъсване на мускулни влакна.

Препоръчителната ежедневна доза при атлети е около 5 мг магнезий на килограм телесно тегло. Повишените нужди от магнезий при активно спортуващите не могат да бъдат покрити само с храната и за това се налага прием на магнезий. Регулярният прием на магнезий по време на възстановителната фаза при спортистите спомага за съхраняване на достигнатите нива на физическа подготовка.

Симптомите характеризиращи магнезиевия дефицит са болезнени крампи на прасеца, които най-често се появяват през нощта, както и разтежения на мускулатурата в областта на врата и шията. За да се компенсира недостигът на магнезий е необходим редовен и продължителен прием на магнезий. Установено е, че при 13% от всички заболявания се наблюдава недостиг на магнезий.

Недостатъчен прием на магнезий с храната може да се предизвика от консумирането на небалансирани храни, при спазване на диети за отслабване, консумиране на храни от заведения за бързо хранене и др.

Повишени нужди от магнезий се наблюдават при растеж на организма, при бременност, по време на кърмене, както и при прекомерни физически и психически натоварвания. Нуждата от магнезий нараства и при прекомерна консумация на алкохол, при прием на храни богати на фосфати, при медикаментозно лечение, провокиращо повишено отделяне на магнезий от организма.

Най-ефективният начин за снабдяване на организма с магнезий е трансдермално. Това означава усвояване чрез кожата. Магнезиевото олио много лесно се абсорбира от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм.

При Трансдермалната терапия, организмът усвоява само това количество магнезий, от което се нуждае, това е причината поради която при този начин на усвояване не може да има предозиране.

Типични симптоми на магнезиев дефицит са болезнените крампи в прасеца, които често се появяват през нощта, а така също и разтежения на врата и раменните мускули. Разтегнатите мускули са сигнал за състояние на повишено напрежение във Вашето тяло и най-често се наблюдават при стрес и нервно напрежение. Трепване на клепачите, изтръпването на пръстите също са симптоми на магнезиев дефицит.

Съвет:

Съвет: При крампи в прасеца през нощта се намажете с магнезиево олио вечер преди лягане.

При биохимичните процеси в организма магнезият често е антагонист на калция. По този начин той контролира и подсигурява естествения стимулиращ ефект на калция. Недостигът на магнезий в организма може да увеличи сърдечните оплаквания и ритъмните нарушения.

Като антагонист на калция, магнезият потиска освобождаването на стресовите хормони адреналин и норадреналин. Недостатъчният прием на магнезий се проявява с нервност, затруднена концентрация, понижена физическа активност и раздразнителност. При пациенти с мигрена, магнезиевият дефицит може да повиши честотата на пристъпите.

Магнезиевият гел Zechstein Original®

е ултра – чистa, силно концентрирана форма на магнезиев хлорид ( MgCl2). Магнезият, в най – чистата си форма се извлича от дъното на древно и отдавна изчезнало море на име Zechstein  в Северна Европа. Уникалната формула на магнезиевият гел Zechstein съчетава всички предимствата на магнезиевия хлорид, има мощен лечебен и подхранващ кожата ефект, отпуска мускулите, повишава клетъчната е нергия и поддържа жизнените процеси в цялото тяло.

Описание

Магнезиевият гел е най-добрият гел за локално приложение и Трансдермална терапия.

Магнезиевият гел е не само ефективно средство за повишаване на магнезиевите нива в организма, но е особено полезен за лечение на кожни заболявания (напр. псориазис )

Състав: Чиста вода, магнезиев хлорид и микроелементи произхождащи от дъното на древното Zechstein море.

Указания: Нанесете върху кожата. В случай на наранена кожа, гелът може да предизвика смъдене или парене. За максимален ефект, препоръчваме да престои върху кожата възможно най-дълго, преди измиване или изплакване.

Забележка: За хора с чувствителна кожа препоръчваме да се направи тест за поносимост, като се нанесе малко количество гел върху по-малко чувствителна зона, например задната част на ръката, преди употреба върху други части на тялото .

Магнезиев скраб гел за дълбоко почистване  Zechstein Original®

Магнезиевият скраб гел е най – добрият съюзник в ежедневната борба със замърсената и проблемна кожа. Той почиства запушените пори и премахва мъртвите клетки, които подтискат естествения процес на клетъчно обновяване. В резултат на използването му кожата става по-еластична и стегната, порите се отварят и организмът си набавя необходимата доза магнезий.

Приложим е и при антицелулитен масаж, решавайки проблема с “портокаловата кожа”. Магнезият стимулира метаболизма на клетките и разгражда мастните депа, като ги превръща в енергия. Кръвоносните съдове се разширяват и се подобрява кръвообръщението. Засилва се отделянето на токсични вещества от организма и се увеличават неговите защитни  функции.

Описание
Магнезиевият скраб или пилинг гел първоначално е разработен от Zechstein като помощно средство при лечение на псориазис и други кожни заболявания. Уникалната му формула има изключителен хидратиращ и антибактериален ефект, почиства и омекотява кожата.

Приложение

За тяло: Преди къпане внимателно го втрийте в кожата по цялото тяло и най – вече, на местата, където кожата е най – грапава (напр. лактите и коленете), като едновременно с това масажирайте за да премахнете мъртвите клетки. Като резултат кожата остава гладка и омекотена. Голям ефект има при третиране на наранена кожа.

За лице: Магнезиевият скраб гел поддържа нежна и чиста кожата на лицето. Нанася се с кръгови движения върху леко навлажнената кожа на лицето и шията, като се избягва зоната около очите. Почти веднага се усеща затопляне, което се дължи на активните съставки в гела. След няколко минути скраб гелът се отмива с хладка вода, оставяйки кожата на лицето и шията еластична, гладка и чиста.

След почистване на кожата със скраб гел, не е необходима употребата на хидратиращ крем, тъй като самият гел има хидратиращ ефект и кожата няма да остане суха след употребата му.

Ползвайки магнезиевия скраб гел, вие правите три процедури в една: пилинг, почистване и хидратиране на кожата.

Защо Zechstein Original чист магнезиев хлорид от Zechstein?
Защо Zechstein Original чист магнезиев хлорид от Zechstein?

Zechstein Original® Ви предлага най-чистия, най-непроменения и незамърсен магнезиев хлорид.  Zechstein представлява най-доброто качество на магнезиев хлорид на пазара днес, добиван направо от източника в Холандия.

Zechstein Inside® означава много строг контрол на качество на продуктите, които са сертифицирани по международните стандарти за качество ISO 9001 и ISO 14001.  Всяка партида се тества в лаборатория и носи индивидуален сертификат за чистота.

Zechstein Original® е най-добрият начин за снабдяване на организма с магнезий. Рег.№ 92ХД – 568/28.05.2010

Можете да намерите други (по-евтини) продукти на пазара, но  проверете дали те носят Zechstein Inside® логото, с което се гарантира най-високото качество.

Тъй като магнезиевият хлорид е естествена част от морската вода и лесно може да бъде извлечен от нея (популярен източник е Мъртво море), той може да бъде евтин, но винаги трябва да се проверява нивото на замърсяване.  Мъртво море, или което и да е друго, вече не е чисто. Тежките метали (например живак), пластмасите, отпадъчните води и киселинните дъждове са само няколко примера на тези замърсители.

Въпреки че тези продукти са били подложени на  пречистване и филтриране, преди да стигнат до вас, те просто не могат да постигнат оригиналната чистота и енергийната стойност, която Zechstein магнезиев хлорид доставя. Магнезиевата сол, която е престояла 250 милиона години на дълбочина 1500 м. под земната кора , не съдържа тежки метали, не е засегната от замърсители от човешка дейност, нито от  атмосферното замърсяване.

Това наистина е най-високото качество магнезиев хлорид, който съществува на нашата планета днес.

Цени

Цени:

магнезиево олио

  • 100 мл – 6 лв
  • 200 мл – 11 лв
  • 500 мл – 25 лв

магнезиев гел

  • 100 мл – 7 лв
  • 200 мл – 12 лв
  • 500 мл – 28 лв

магнезиев скраб/пилинг гел

  • 100 мл – 12 лв
  • 200 мл – 21 лв

магнезиеви кристали за вана

  •  400 гр – 18 лв
  • 800 гр – 30 лв.
За поръчки:

За поръчки:

0888 625 802, 0878 70 16 58

office@magnezij.com

www.biominerali.info

www.magnesiumclinic.com

При поръчка на 3 и повече броя доставката с куриер е безплатна.